Eksperimenti që ka tronditur miliona njerëz, pasi të shihni këtë video, kurrë nuk do të dëshironi të hani hamburger përsëri!

0

Nuk është sekret se ushqimi me vaj është i keq për ne. Mendoj se është e sigurt të thuhet se shumica e botës e di këtë deri tani.
Kjo ende nuk i ka ndaluar shumë prej nesh që të kënaqen me ushqime me vaj të padëmshëm herë pas here. Disa njerëz ende hanë ushqim të shpejtë rregullisht dhe madje edhe çdo ditë.

Studiuesit në Universitetin e Nottingham në Angli dolën me idenë e zgjuar për të bërë një eksperiment për të parë se çfarë ndodh me të vërtetë në stomakun tonë kur hamë një burger nga zinxhiri i ushqimit të shpejtë, transmeton telegrami.org.

Studiuesit përdorën një mostër të acidit klorhidrik të pastër. Kjo është diçka që ne të gjithë kemi në stomakun tonë, por në një formë më të holluar. Na ndihmon të shkatërrojmë ushqimin që hamë.

Ata vendosën një hamar të rregullt të djathërave nga McDonalds në mostër. Pastaj e lanë hamburgerin në acid për tre orë e gjysmë. Kur u kthyen për të parë rezultatet – ata u tronditën.

Deri më tani, mbi 17 milionë njerëz e kanë parë këtë klip dhe e kuptoj plotësisht se pse po përhapet si një zjarr në internet.
Acidi klorhidrik është shumë i ashpër dhe shkatërron ushqimin ndërsa vret bakteret që mund të jenë të rrezikshme për ne. Nëse nuk do të ishte për rreshtin mbrojtës që kemi në stomakun tonë, acidi do të sulmonte brenda vetë trupin tonë.

Hulumtuesit ishin të befasuar për të parë se burger nuk u shpërbë dhe në vend të kësaj ishte kthyer në një petë të madhe, të zbehtë, të zezë.

Një sallatë frutore normalisht shkrihet në afro 30 minuta. Ajo që e bën hamburgerin më të vështirë të prishen janë sasi të mëdha të ‘yndyrave trans’ ose yndyrna artificiale siç janë quajtur.

Kujtojmë se ky është një hamburger nga McDonalds dhe mund të ndryshoj nga ata që hamë, por mbase edhe nuk dallojnë shumë.

Ju mund të shikoni klipin më poshtë.

/Telegrami.org/

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here