Frigoriferët për Forcën Ajrore kushtojnë 24 milionë dollarë

0

Departamenti Amerikan i Mbrojtjes ka porositur dy frigoriferë për Boeing për vetëm nën 24 milionë dollarë. Këto do të përdoren në dy avionë “Air Force One”, të cilat transportojnë Presidentin e SHBA në datat zyrtare. Investimi i kushtueshëm ishte i nevojshëm për shkak se frigoriferë 28-vjeçarë të instaluar shkaktojnë probleme. “Pajisjet ishin të bazuara në teknologji dhe u projektuan për ruajtjen afatshkurtër të ushqimit”, tha në një deklaratë për shtyp nga Forcat Ajrore të SHBA. “Megjithëse ato mbaheshin rregullisht, besueshmëria u zvogëlua me ndërprerjet më të shpeshta”, transmeton telegrami.org.

Forca Ajrore duhet të jetë në gjendje të kalojë disa javë në ajër. Ndërsa karburantit në fluturim është lehtësisht i mundshëm, zakonisht ushqimi duhet të sjellet në bord përpara se të marrë fluturimin. Frigoriferët duhet të ofrojnë vetëm dy metra kub të hapësirës së magazinimit – shumë më tepër se një frigorifer konvencional familjar. Duhet të ketë vetëm nën 3000 vakte.

Kritika dhe lavdërimi nga Trump
Çmimi i kushtueshëm i blerjes përfshin jo vetëm zhvillimin dhe ndërtimin e frigoriferëve, por edhe vlerësimet e nevojshme të ndikimit në mjedis dhe certifikimin nga autoriteti i aviacionit. Komisionimi duhet të bëhet më së voni deri më 30 tetor 2019. Aktualisht, po punohet edhe mbi një model pasardhës, zhvillimi i të cilit tashmë është urdhëruar nën ish-presidentin amerikan Barak Obama.

Çuditërisht, atëherë Donald Trump, presidenti aktual i SHBA, e përshkroi koston e pasuesit të “Forcës Ajrore” si të ekzagjeruar dhe kërkoi që rendi të tërhiqej. Ndërkohë, Trump e quan “Air Force One”, por edhe si një “avion i madh”.

/Telegrami.org/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here