Kjo pemë e bukur rritet me 40 lloje të ndryshme të frutave

0

Ka shumë lloje të ndryshme të bimëve në botën tonë, saqë mund të jetë e vështirë të mbash gjurmët e të gjithë atyre.
Çdo bimë dhe frut i saj ka karakteristika të veçanta dhe kërkojnë kushte të ndryshme, gjë që është e mahnitshme në vetvete.

Por a nuk do të ishte mirë nëse një pemë mund të prodhonte disa lloje të frutave të shijshme – në të njëjtën kohë?

Një artist i quajtur Sam Van Aken erdhi me një ide për të krijuar një pemë që mund të prodhonte 40 lloje të ndryshme të frutave, transmeton telegrami.org.

Dhe pas shumë vitesh pune, ai arriti qëllimin e tij.

Rezultati? Epo, shikoni për veten tuaj. E mahnitshme!

Duke përdorur teknikën e shartimit, profesori Sam Van Aken i arteve arriti të krijojë një pemë që mban mbi 40 lloje të ndryshme të frutave.

Van Aken ka punuar me pemë për shumë vite. Pema, e njohur si një “pemë e 40 frutave”, rrit gjithçka nga pjeshkë dhe nektarina, deri në kajsi, qershi dhe bajame.

Gjatë viteve, Van Aken ka marrë ndihmë nga shumë kultivues të tjerë, edhe pse disa prej tyre nuk e kuptojnë pse ai dëshiron të rritet një pemë që mund të prodhojë 40 lloje të frutave.

Fruta e pemës rriten në kohë të ndryshme, që do të thotë se Van Aken duhet të kthehet në të disa herë për të korrur frytet e saj.

Van Aken nuk e sheh projektin si praktik, por si një projekt të artit.

Që nga viti 2014, ai kishte mbjellë 16 pemë me 40 fruta rreth SHBA.

/Telegrami.org/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here