Ripple do të jetë kripto-valuta më e madhe se Bitcoin nëse ajo prek çmimin 7 dollarë

0

Ai i referohet vlerës së të gjithë monedhës dixhitale në qarkullim dhe përpunohet duke shumëzuar furnizimin e monedhës virtuale me çmimin për njësi.

Me Bitcoin si kripto-valuta më e madhe nga në treg, duke filluar një fillim të qetë për vit, shumë investitorë janë duke kërkuar një kripto-valutë alternative. Për shembull, etereumi dhe Ripple kanë parë tubime mjaft të forta për të filluar vitin. Dhe shumë po pyesin se cili mund të uzurpojë bitcoin si kripto-valuta më e madhe, transmeton telegrami.org.

Etereumi dhe Ripple kanë qenë duke garuar për vendin e dytë, dhe kjo ka ndryshuar në varësi të çmimit.

Ky nxitës u bë i paqëndrueshme të hënën, pasi çmimi i Ripple u rrëzua. Bitcoin gjithashtu ra, ndërsa eteriumi u ngrit në vlerë.

Qarkullimi aktual i Ripple-it është 38,739,144,847 monedha dixhitale. Me çmimin e hershëm të hershëm prej $ 2.49, shpërndarja e saj në treg ishte 96.46 miliardë dollarë, sipas CoinMarketCap.com. Ndërkaq, Bitcoin ishte të hënën 254.2 miliardë dollarë.

Për Ripple për të tejkaluar këtë, kjo vetëm do të duhet të shkoj në $ 6.57. Kjo do të kërkonte një rritje prej 164 për qind. Ajo u rrit rreth 36,000 për qind vitin e kaluar.

Ethereum ka një furnizim qarkullues prej 96,846,982. Çmimi aktual i tij është 1,119 dollarë, sipas CoinMarketCap. Tregu është 108.3 miliardë dollarë. Eteri do të duhej të ngrihej në rreth 2.700 dollarë për të tejkaluar vlerën e bitcoin. Kjo do të kërkonte një tubim prej 134 për qind nga çmimi i së hënës në mëngjes, i cili është më i vogël se rritja e kërkuar nga valëzimet.

Të dy këto kripto-valuta përfitojnë nga furnizimi më i madh qarkullues sesa bitcoin. Do të thotë se çmimi i çdo monedhe dixhitale mund të jetë më i ulët për të arritur një kapak më të lartë tregu. Furnizimi me Bitcoin është mbuluar me 21 milionë dollarë me furnizimin aktual me 16,789,425.

Me dominimin e bitcoin që qëndron në ulje rekord, dhe krizat alternative që shohin hapa të mëdhenj të çmimeve, nuk është e pakonceptueshme që ose eteri ose ripple mund të pretendojnë vendin më të lartë në terma të kapjes së tregut të shpejti.

Natyrisht, nëse bitcoin e sheh një rritje të çmimit këtë vit, do ta bëjë më të vështirë që kripto-valutat tjera ta kapërcejnë atë.

Megjithatë, disa ekspertë kanë sugjeruar se gurgullimi ka dalë përpara vetes. Ripple punon me institucione të mëdha dhe ndryshe nga bitcoin, shumë prej monedhave janë në pronësi të kompanisë. Kjo do të thotë se nuk është aq i decentralizuar sa është bitcoin.

/Telegrami.org/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here