Tesla pushoi qindra të punësuar këtë javë

0

Shkarkimet ishin rezultat i një shqyrtimi vjetor gjithëpërfshirës të kompanisë, tha Tesla në një deklaratë me email, pa konfirmuar numrin e punonjësve që i ka larguar nga kompania.

“Është rreth 400 njerëz që variojnë nga bashkëpunëtorët e drejtuesve të ekipit tek mbikëqyrësit. Nuk e dimë se sa e lartë ka shkuar”, tha ish-punonjësi, i cili punoi në linjën e montimit dhe nuk donte të identifikohej, transmeton telegrami.org.

Megjithëse Tesla përmendi performancën si arsye për shkarkimet, burimi i tha Reuters se ai ishte shkarkuar pavarësisht se asnjëherë nuk ishte dhënë një rishikim i keq. Kompania e Palo Alto, Kaliforni, tha më parë në muajin se “bllokimet e prodhimit” kishin lënë Tesllën pas ngritjes së saj të planifikuar për modelin e ri të modelit 3 në tregun masiv. Kompania ka ofruar 220 model 3 sedans dhe ka prodhuar 260 gjatë tremujorit të tretë.

Në muajin korrik, filloi prodhimi i modelit 3, i cili fillon me $ 35,000 – gjysma e çmimit fillestar të modelit S. Mercury News kishte raportuar më parë në lidhje me shkarkimin e qindra të punësuarve nga Tesla në javën e kaluar. /Telegrami.org/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here